Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Els ponents: David Carnicer

slider_jornada_2015-06

Mentre, recentment llicenciat, gaudia d’una beca de recerca a la universitat, vaig descobrir que el que jo realment volia era dedicar-me al comerç exterior. Així, vaig aprofitar una oportunitat de treball en negocis internacionals (que em van oferir gràcies als meus coneixements d’idiomes estrangers) i alhora que treballava em vaig formar i em vaig especialitzar en la matèria.

Els meus inicis en aquest món van ser en la “part fosca”, doncs em dedicava a comprar al menor preu i vendre el més car possible, en benefici pur de l’empresa intermediària per a la qual treballava. Vaig aprendre molt del paper dels intermediaris i del difícil que podia ser per a una empresa productora accedir als mercats internacionals de manera estable i duradora.

Va arribar un moment en el qual em vaig adonar que preferia estar en l’altre costat. Així, després d’un període de treball com a tècnic de comerç exterior en una cambra de comerç, vaig fundar la meva empresa de consultoria amb un soci, en la qual porto més de vint anys treballant per ajudar a les empreses en els seus processos d’internacionalització. Treballem sempre per a les PIME, de manera directa o per mitjà d’organismes de promoció exterior amb els quals col·laborem (cambres, instituts de promoció, ICEX, etc.).

Crec que les empreses que han aconseguit un cert nivell de competitivitat poden aprofitar els avantatges que els brinden els mercats internacionals per tal de créixer i expandir-se sempre que encaminin el seu procés amb una metodologia adequada. És bàsic que la ferma identifiqui clarament les seves palanques pròpies i específiques per iniciar aquest procés, que triï els mercats i les formes d’accés adequades, que treballi be la seva oferta de valor específica per a cada mercat i que actuï de manera lògica i professional. També és important que tot es faci amb una bona administració de recursos i assumint en la mesura del possible el control de la situació. Cal tenir en compte que la satisfacció del client és un axioma també per a la internacionalització i que la qualitat del servei és determinant per a l’èxit als mercats exteriors.

Comparteix :

Més Posts

Deixa un comentari