Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Èxit de la 2a Jornada Professional #ebreonline

LA JORNADA PROFESSIONAL #EBREONLINE CELEBRA LA SEGONA EDICIÓ AL MUSEU DE TORTOSA

El passat 5 de novembre es va celebrar la II Jornada Professional #ebreonline dirigida a empresaris, emprenedors i directius de les Terres de l’Ebre, organitzada per Saeta Comunicació

Aquesta edició ha portat per nom “Veure i ser vist. Escoltar i ser escoltat”, sent el fil conductor de les ponències la visibilitat, però posant èmfasi en els processos bidireccionals de relació entre l’empresa i el seu públic.

Van intervenir cinc professionals, especialistes en diferents àrees, que van realitzar ponències entorn el màrqueting, la comunicació, el disseny, l’estratègia online i la internacionalització, concloent en una taula rodona amb la participació del públic.

L’esdeveniment, que se celebra per segon any, va repetir l’èxit d’assistència de la primera edició, amb una cinquantena d’acreditats. A aquests es van poder sumar els que seguiren l’acte per videoconferència des dels seus llocs de treball, i hi van poder participar també a través de les xarxes.

Presentació

L’acte va ser presentat per l’alcalde de Tortosa, el senyor Ferran Bel, que va valorar molt positivament la iniciativa i va inaugurar un matí ben intens en què es van presentar les següents ponències.

Rafa2

Rafael Martínez-Vilanova, consultor de renom i autor de nombrosos llibres sobre Màrqueting, donà el tret de sortida amb la seva ponència “Definició de l’estratègia a seguir i planificació de màrqueting.” En primer lloc va exposar els diferents mètodes que permeten conèixer els requeriments dels clients, informació crucial per a la definició d’un pla estratègic sòlid, des del qual desenvolupar la missió, els objectius i el posicionament. Martínez-Vilanova donà també diverses claus per a una comunicació òptima i favorable, com ara redirigir el pensament negatiu del client, donar a conèixer atributs d’un producte prèviament ignorats, escalar a una categoria superior a través del valor afegit, o ampliar l’ús del producte.

Núria2

Continuà la ponència “Com et veus? Com et veuen? Marca i branding”, impartida conjuntament per dos professionals del disseny i centrada en la importància del disseny en el procés de creació de la marca, amb especial èmfasi amb la connexió emocional i l’experiència de marca. En la primera part, Núria Matheu, responsable de l’Àrea Gràfica de Saeta Comunicació, definí qüestions referents a la marca i el procés de desenvolupament del branding, com el concepte de marca, la identitat, la consciència, el posicionament, la fidelitat, etc. En la segona part, Ignasi Barrera, fundador i Director d’Art de Saeta, se centrà en la metodologia, alertant dels errors estratègics que poden comportar la destrucció de la marca i aportant finalment conclusions i exemples de desenvolupament favorable del branding.

Ignasi2

Havent arribat a la meitat de l’acte, hi va haver una pausa-cafè per tots els assistents per tal d’intercanviar opinions i agafar forces per al tram final de l’esdeveniment.

Dani1

Pel que fa a la ponència de Daniel Gil, president del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i gran expert en màrqueting digital, va ser tota una experiència.
En coherència amb el títol de la ponència “Accions en visibilitat i marketing digital: veure i escoltar a la xarxa”, el ponent va interactuar d’una manera molt directa amb el públic, la qual cosa propicià un ambient més distret i amè. Daniel va escenificar i relacionar tasques de la vida diària d’una persona de negocis i les va aplicar a les xarxes socials.

David2

Ja a la recta final de les ponències, va aparèixer en escena David Carnicer, tot un expert en comerç internacional, i director de Consortia Consultors. Durant la seva ponència “La cerca de nous mercats dins de la planificació escollida. Internacionalització”, els assistents van poder aprendre sobre internacionalització, els passos a fer, i casos pràctics d’èxit. Carnicer va posar també a disposició dels assistents tota una sèrie d’eines útils en el cas de voler internacionalitzar la seva empresa, com institucions i consultories privades.

En resum, la Jornada va ser de gran interès per a tot el públic, i en deixa constància el nombre d’assistents.

Comparteix :

Més Posts

Deixa un comentari